Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z ryżem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa
ryż
mięso mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z ryżem

# 25 dkg mrożonej fasolki szparagowej
# 30 dkg mielonego mięsa3/4 szklanki ryzu dlugoziarnistego
# 3 szklanki bulionu warzywnego
# 1 cebula
# 2 łyżki oleju
#2 łyzki koncentratu pomidorowego
# sól, pieprz
# szczypta chili
# zielenina do posypania


Wykonanie:
Obraną cebulę pokroić i do woka razem z mięsem wrzucić, smażyć ok. 10 minut ciągle mieszając aby mięso się nie przypaliło.Przyprawić do smaku solą i chili , wymieszać z koncentratem pomidorowym.Fasolkę szparagową ugotować krótko w osolonej wodzie. Z woka wyjąć łyżką cedzakową usmażone mięso a do patelni wlać bulion, zagotować , wsypać ryż, włożyć osączoną fasolkęi gotować do miękkości.Do ryżu z fasolką dodać mięso, podgrzać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z sosem slodko kwaśnym i posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 19.08.2013 07:45
Lubię takie jednogarnkowe obiady, bo smacznie i mało sprzątania.
Wafelek2601 15.05.2013 21:26
Ładnie podane danie
smakowita 12.11.2012 21:48
takiego połączenia jeszcze nie kosztowałam ,wygląda bardzo apetycznie
Motorek 22.10.2012 08:37
smaczne
alaaa 09.09.2012 20:47
z mielonym nie próbowałam,robię z kurczakiem,ale wszystko przedemną
Reda 12.05.2012 09:08
fajne
Reda 12.05.2012 09:08
fajne
elzbietar64 02.04.2012 19:33
może być dobre, muszę którejś niedzieli wypróbować
smakoszek 17.12.2011 09:32
pyszna
Justa32 07.11.2011 09:41
smaczne
Ania67 03.07.2011 09:12
świetna
ben-ka 14.06.2011 10:23
sezon na fasolkę już się zaczął - muszę sprawdzić jak to smakuje:)
barbara11561 10.06.2011 07:15
Super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak