Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety w sosie koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
rosół z kostki 2 szklanki
jajko
mleko 4 łyżki
bułka 4 łyżki
koperek 2 pęczki
żółtko jajek 2
śmietana 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety w sosie koperkowym

Bułkę tartą zalać mlekiem. Mięso wymieszać z bułką tarta i jajkiem, doprawić sola i pieprzem.. Rosól zagotować, z mięsa formować pulpeciki i wkładać do rosołu, gotowac przez 20 minut. Pulpety wyjąc, koperek posiekać. Żółtka ubić ze śmietaną i mąka ziemniaczana, wymieszać z rosołem i koperkiem. Do gotowego sosu włożyc pulpety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 07.09.2012 08:49
kocham pulpety
Juleczka20 19.08.2012 10:47
uwielbiam
aleksa123 27.09.2011 20:32
pycha
mala2021 16.06.2011 10:53
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak