Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z ryżem i marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa
marchewka 1/2 kg
ryż 2 woreczki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 1 listek
ziele angielskie 1 kulka
natka pietruszki do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z ryżem i marchewką

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Porcję rosołową zalać wodą dodać obrane marchewki ziele ,liść laurowy i wstawić na ogień.Jak się zagotuje posolić. Ugotowany rosół przelać przez sito do drugiego garnka i zagotować. Dodać ryż , pokrojoną marchewkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 06.08.2013 22:21
Taki rosołek najlepszy na kaca :)
PaniMISIOWA 26.07.2012 14:20
i ja jeszcze z ryżem nie próbowałam ;-)
pawel6 12.06.2011 10:30
Super przepis!!
tatiana2 10.06.2011 10:47
Ja też z ryżem jeszcze nie jadłam ale na pewno spróbuję ;)
Beatris 10.06.2011 10:05
Rosołu z ryżem jeszcze nie jadłam. U nas albo z makaronem, albo z ziemniakami gotowanymi osobno.
evita0007 09.06.2011 18:41
Uwielbiammmmm,,dość czesto go robie jak mam lenia na gotowanie ;)
Emilia22 09.06.2011 16:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak