Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada brzoskwiniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jaja 4 szt
cukier 10 dag
cukier waniliowy 1 opakowanie
żółtko jajek 2 szt
mąka 15 dag
proszek do pieczenai 1/2 łyżeczka
Krem:
brzoskwinie 1 puszka
śmietana kremówka 20 dag
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
skórka z cytryny 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada brzoskwiniowa

Z podanych składników pieczemy tradycyjny biszkopt i pieczemy. Przekładamy na ściereczkę. Połowę brzoskwiń miksujemy, drugą połowe siekamy. Owoce łączymy z rozpuszczoną żelatyną, skórką otartą z cytryny i jogurtem. Gdy masa zacznie tężeć łączymy z bitą śmietaną. Kremem smarujemy biszkopt i rolujemy. Schładzamy 2 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 05.04.2013 06:46
fajna roladka
bercik1 14.07.2011 22:58
Pyszna jest taka rolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak