Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z rzeżuchą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt
boczek wędzony 5 dag
bulion warzywny 1,5 l
piure ziemniaczane 1 torebka
rzeżucha 1/2 szklanka
śmietana 30% 1 szklanka
gałka muszkatałowa
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z rzeżuchą

Ziemniaki, boczek i cebulę kroimy w kostkę i dusimy na maśle. Podlewamy bulionem i śmietaną. Gotujemy 10 min dodając piure. Gdy napęcznieje dodajemy posiekaną rzeżuchę. Doprawiamy do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak