Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w cieście naleśnikowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por (biała część) 5 szt
jajko 1 szt
mąka pszenna 1/2 szklanki
olej 4 łyzki
przyprawa do potraw 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w cieście naleśnikowym

Pory umyć pokroić na małe kawałki wrzucić do wrzątku doprawionego jarzynką i po wyciągnięciu odcedzić. Jajko rozbić,połączyć z mąką dodać troszkę soli i wody by ciasto było gęstości śmietany. Pory moczyć w cieście i wrzucać na gorący olej,podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 27.02.2012 11:21
dobre
malaczarna23 29.06.2011 13:41
super przepis
KasiaK90 16.06.2011 10:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak