Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka po włosku

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka pszenna 30 dkg
jajko 1 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól
Sos sałatkowy włoski z bazylią i oregano Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka po włosku

Ziemniaki umyć,ugotować i obrać ze skórki po czym zmielić przez maszynkę. Ostudzone połączyć z mąkami jajkiem i troszkę posolić. Zagniecione ciasto uformować w wałeczki i poprzecinać co 2cm, wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować do 20minut. Polać sosem włoskim

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 15.02.2012 15:39
super
Juleczka20 30.06.2011 06:58
lubię takie
malaczarna23 27.06.2011 09:40
świetne
KasiaK90 18.06.2011 10:14
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak