Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt - przepis podstawowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
mąka tortowa 1,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 czubata łyżeczka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt - przepis podstawowy

Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru i dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką. Na koniec dodać olej i delikatnie wymieszać. Piec w temp.180 st.C przez 35-40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.06.2011 08:27
robie podobnie
Myszka75 17.11.2010 10:18
wypróbuje koniecznie:)
iwona332 22.09.2010 23:34
super
alaaa 12.09.2010 18:10
biszkopt wychodzi super
klaudia879 09.07.2010 09:39
ja robię nawet z 12 jaj
jolanka1 21.06.2010 18:32
Taki do przekrojenia na dwa placki, do ciacha z masą i dodatkami super , zresztą od początku go piekę, dopiero wczoraj piekłam taki na 3 jajkach do ciasta - przekładańca - też jest na moim profilu.
dorota20w1 20.06.2010 23:42
z 6 jaj to chyba ogromny ten biszkopt ci wychodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak