Biszkopt - przepis podstawowy

Biszkopt - przepis podstawowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja surowe

    6 szt
  • mąka tortowa

    1,5 szklanki
  • cukier

    1,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 czubata łyżeczka
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno, dodawać po jednym żółtku i łyżce cukru i dalej ubijać. Następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszać delikatnie łyżką. Na koniec dodać olej i delikatnie wymieszać. Piec w temp.180 st.C przez 35-40 min.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kate131

25.06.2011 08:27
robie podobnie

Myszka75

17.11.2010 10:18
wypróbuje koniecznie:)

iwona332

22.09.2010 23:34
super

alaaa

12.09.2010 18:10
biszkopt wychodzi super

klaudia879

09.07.2010 09:39
ja robię nawet z 12 jaj

jolanka1

21.06.2010 18:32
Taki do przekrojenia na dwa placki, do ciacha z masą i dodatkami super , zresztą od początku go piekę, dopiero wczoraj piekłam taki na 3 jajkach do ciasta - przekładańca - też jest na moim profilu.

dorota20w1

20.06.2010 23:42
z 6 jaj to chyba ogromny ten biszkopt ci wychodzi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat