Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawki z bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt.
mąka 20 dag
cukier 20 dag
masło 25 dag
cukier puder 20 dag
truskawki 70 dag

Przepis i sposób przygotowania na: truskawki z bezą

1. Żóltka oddziel od białek. Mąkę zagnieć z masłem, żółtkami i cukrem na gładkie ciasto. Okrągła formę dobrze natłuść, wylep ciastem. Piecz 20-25 min. wbtemp.180 stopni.
2. Truskawki umyj, osusz, oczyść z szypułek, (większe owoce na ćwiartki). Białka ubij na sztywną pianę, powoli dosypując cukier puder. Dodaj truskawki, delikatnie połącz.
3. Pianę rozsmaruj na upieczonym cieście. Włóż do rozgrzanego piekarnika na ok. 15 min. (piana powinna się zrumienić). najlepiej smakuje z czarna kawą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.01.2014 06:16
pychotka !!!
Katarzyna59 17.06.2013 07:47
fajny przepis
anulka69 07.11.2011 09:53
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak