Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki wieprzowo-paprykowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe mielone 1/2 kg
jajko 1 sztuka
białko 1 sztuka
sól
pieprz
bulion warzywny 1 l
bułka czerstwa 1 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki wieprzowo-paprykowe

Bułkę namaczamy i odciskamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Formujemy niewielkie pulpeciki i gotujemy w bulionie lub (najlepiej) w rosole. Podajemy z dowolnym sosem do ryżu, kaszy, ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak