Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbkowe zawijanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 45 dkg
pieprz
tłuszcz do smażenia
mleko do namoczenia wontróbki
bekon 15 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbkowe zawijanki

Wątróbkę oczyścić,opłukać,namoczyć w mleku.Po godzinie wyjąć,osuszyć,pokroić na 15 części,lekko osmażyć na rozgrzanym tłuszczu,posypać pieprzem.Każdy kawałek wątróbki zawinąć w plasterki bekonu,spiąć wykałaczką.Usmażyć na patelni,tak by bekon był chrupiący.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 18.07.2010 13:11
Muszę sobie zrobić,bo lubię wątróbkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak