Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone nadziewane parówkami i kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 50 dag
parówka długa 3 szt.
kapusta włoska 6 liści
jajko 1 szt.
kajzerka 1 szt.
mleko 1/2 szkl.
sól
pieprz
olej do smażenia
cebula 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone nadziewane parówkami i kapustą

1. Liście kapusty przelej n asicie wrzątkiem. Osącz. Parówki przekrój wszerz na pól. Każdy kawałek owiń w kapustę.
2. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz, posiekaj. Mielone mięso wymieszaj z kajzerką, jajkiem i cebulą. Przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrób.
3. Masę mięsną podziel na sześć części. Z każdej uformuj placek, ułóż parówkęw kapuście, owiń mięsem, zalep. Kotlety usmaż na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron. Podawaj z np. z młoda marchewką i ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 07.09.2013 17:50
smaczne kotlety
miki47 31.03.2013 13:52
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak