Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Magdalenki z mozzarelląl

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
mozzarella 1/2 kg
mleko 6 łyżek
olej 6 łyżek
ser biały 20 dag
czosnek 2 ząbki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki
pomidor 3 sztuki
bazylia 1 pęczek
oliwa
proszek do pieczenia 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Magdalenki z mozzarelląl

Ser mieszamy z olejem i mlekiem. Dodajemy zmiażdżony czosnek, przyprawy. Na sam koniec mąkę, proszek do pieczneni. Zagniatamy ciasto i dzielimy na 12 części. Mozarellę i pomidory kroimy w plasterki, zioła siekamy. Porcje ciasta wkładamy do foremek, a na każdą z nich układamy plaster pomidora i mozzarelli, posypujemy bazylią i skrapiamy oliwą. Pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak