Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone nadziewane twarogiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone z indyka 50 dag
kajzerka 1 szt.
marchew 2 szt.
cebula 1 szt.
jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
twaróg 15 dag
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone nadziewane twarogiem

1. Marchewki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. odcedź, rozdrobnij. Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Dobrze wymieszaj z marchewką.
2. Cebulę obierz, posiekaj. Mięso mielone wyrób z jajkiem, utartą marchewką i cebulą na jednolitą masę, przypraw do smaku solą i pieprzem.
3. Twaróg pokrój w kostki o boku ok. 2 cm. Każdą kostkę dokładnie oblep masa mięsną. Kotlety obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 10.06.2013 07:54
super pyszna odmiana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak