Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka wiśniowo-mandarynkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mandarynki 1 puszka
jaja 4 sztuki
cukier 1 szklanka
maślanka 2 szklanka
mąka 2 szklanka
proszek do pieczenia 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
wiśnie 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Babka wiśniowo-mandarynkowa

Jajka ucieramy z cukrem, dolewamy maślankę, mąkę, proszek do pieczenia,budyń. Wyrabiamy ciasto. Wiśnie osączamy, oprószamy mąką i wraz z mandaynkami dodajemy do ciasta. Ciasto przekładamy do natłuszczonej formy i pieczemy około 45 min w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak