Przepis i sposób przygotowania na: Warkocz drożdżowy
Wyrabiamy ciasto i odstawiamy na ok. 20 min. Ciasto dzielimy na 3 części formujemy wałki i zaplatamy warkocze. Smarujemy roztrzepanym żółtkiem, posypujemy cukrem. Pieczemy 40 min w 180 st.
mleko | 2 szklanki |
drożdże | 4 dag |
cukier | 10 dag |
mąka | 1/2 kg |
jaja | 2 szt |
masło | 1/2 kostka |
rum | 1 łyżka |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
skórka z cytryny | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
cukier grubo mielony |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: