Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieniec z jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 18 szt
żółtko jajek 1 szt
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
olej 1/4 l

Przepis i sposób przygotowania na: Wieniec z jajek

Natłuszczamy okrągłą formę z kominem i wbijamy do niej jajka. Przykrywamy folią aluminiową. Całość zapiekamy w piekarniku, przez ok. 15 min. by jajka się ścieły. Studzimy, przekładamy na półmisek. Pozostałe składniki miksujemy i polewamy powstałym sosem jajka. Podejmy z natką pietruszki

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak