Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

warstwowa sałatka z tuńczykiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
majonez 6 łyżek
cebula biała 2 sztuki
ser żółty 15 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
tuńczyk 1 (z puszki)

Przepis i sposób przygotowania na: warstwowa sałatka z tuńczykiem

Jajka gotujemy na twardo, oddzielamy żółtka od białka, tuńczyka odsączamy, cebulkę kroimy na drobną kosteczkę, ser ścieramy na tarce. Przekładamy po kolei białka z jajek (utarte na tarce lub na drobno posiekane) - majonez- cebulka- majonez- tuńczyk- białka jajek- ser żółty- majonez- żółtka (starte na tarce) całość solimy i pieprzymy po kolei

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 09.06.2011 12:34
lubie takie sałatki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak