Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płocie w zalewie octowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płocie 1 kg
sól
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
Zalewa:
cebula
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
cukier
ocet
woda
oliwa do smażenia ryb

Przepis i sposób przygotowania na: Płocie w zalewie octowej

Płocie oczyścić z łusek i sprawić .Dobrze opłukane posolić i odstawić na 30 minut. Cebulę kto ile lubi obrać i pokroić w plastry, przełożyć do rondla i zalać wodą. Dodać liście laurowe i ziele angielskie(kto ile lubi).Doprowadzić do wrzenia, chwilę pogotować i dosmaczyć solą,cukrem i octem.Rybki panierować w bułce wymieszanej z mąką i usmażyć na rumiano . Ja wlewam trochę gorącej zalewy do słoików, wkładam rybki i zalewam do pełna.Dobrze zakręcam i odstawiam do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 28.02.2012 21:12
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam
smakowita 23.06.2011 09:57
Ja dolewam na tak zwane \'\'oko\'\', trzeba dosmaczyć zalewę ,aby była słodko-kwaśna .Ilość zalewy też zależy od tego czy chcemy je włożyć w słoików(robimy więcej zalewy) ,czy od razu na obiadek(robimy mniej).
MAR3STA 23.06.2011 00:14
a ile trzeba octu na 1kg ryb?
MAR3STA 23.06.2011 00:13
teraz trzeba tylko wybrać się na rybki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak