Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł z sosem jajeczno-czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuł 1 sztuka
pomidory 3 sztuki
Pęczek rzodkiewek 1 sztuka
szczypiorek 1/2 sztuki
majonez 4 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
ząbek czosnku 1 sztuka
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł z sosem jajeczno-czosnkowym

Brouła dzielimy na różyczki i gotujemy. Pomidora, papryke i rzodkiewki myjemy i kroimy. Ukladamy na talerzu.
Sos:
jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i scieramy na tarce. Dodajemy majonez, jogurt i czosnek. Mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Wykladamy na srodek talerza. posypujemy sczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak