Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO ORZECHOWE Z MALINAMI

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 sztuk
mąka 9 łyżek
cukier 15 łyżek
olej 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ser biały 0,5 kg
śmietana 0,5 litra
cukier puder 0,5 szklanki
maliny świeże 0,5 kg
galaretka truskawkowa 1 szt.
orzechy włoskie 15 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO ORZECHOWE Z MALINAMI

Przygotować ciasto biszkoptowe: ubić białka, dodać cukier, następnie żółtkaa potem lekko wymieszać z przesianą mąką z proszkiem do pieczenia. Na koniec dodać olej i orzechy. Piec 30 minut w temp. 180 stopni. Przekroić placek na 2 części, by górna była cieńsza. Rozpuścić dwie galaretki w 0,5 litra gorącej wody. Rozmieszać ser z cukrem pudrem i dodać tężejącą galaretkę. Następnie śmietanę, dodać maliny i lekko wymieszać. Wyłożyć na ciasto, przykryć drugim, a wierzch posmarować bitą śmietaną. Można też na wierzch zetrzeć czekoladę by powstały wiórka. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak