Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leszcz po warszawku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

leszcz 1 kg
cebula 1 duża
jabłko 1 sztuka
sok z cytryny 1 szklanka
ser żółty 8 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
mąki 4 łyżki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Leszcz po warszawku

leszcz oczyścić patroszonymi myjemy i kroimy na porcje dzwonki oprószamy mąką i smażymy na złoty kolor cebulę kroimy na drobno kostkę podsmażamy obrane jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach łączymy z cebulą i sokiem pomidorowym doprawiamy do smaku rybkę układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem posypujemy tartym serem i zapiekamy w gorący piekarniku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak