Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakłażany nadziewane warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 30 dag
marchewka 30 dag
pomidor 15 dag
olej 5 dag
1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 1 ząbek
mąka 4 dag
masło 4 dag
mleko 0,5 l
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: Bakłażany nadziewane warzywami

Bakłażany obrać przekrajać wzdłuż wydrążyć cebulę i warzywa pokrajać w drobną kostkę podsmażyć w oleju do podduszonych jarzyn dodać przetarte pomidory doprawić solą pieprzem i czosnkiem połówki bakłażanów przełożyć nadzienie ułożyć w rondelku na rozgrzanym tłuszczu wlać trochę wody dusić pod przykryciem z mąki i masła przygotować zasmażkę rozprowadzić mleko dodać bakłażanów chwilę poddusić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 08.06.2011 19:40
a moze jakaś interpunkcja?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak