Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka z serka homogenizowanego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 50 dag
mąka 15 łyżek
jajko 3 szt
cukier wg uznania
masło 5 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka z serka homogenizowanego

1. Serek mieszamy z jajkami, mąką i szczypta soli. ucieramy na gładkie ciasto.
2. Z cista formujemy cienkie, ok 2 cm wałki i kroimy ukośnie. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku 2 min od wypłynięcia. Wyjmujemy łyżka cedzakowa.
3. Masło roztapiamy i polewamy kopytka. Oprószamy cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 12.02.2014 15:07
smaczny pomysl
Łukasz15 15.05.2013 07:23
Ciekawy przepis
aisza1 30.04.2013 07:56
brzmią apetycznie... ale przyznam szczerze, ze takich jeszcze nie jadłam
Andzia1977
Andzia1977 13.10.2011 19:59
super
Misiabe 08.06.2011 19:34
takich jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak