Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

EMALIOWANE udka z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
sok z cytryny 2 łyżki
pieprz
miód 2 łyżki
olej 4 łyżki
sól,mielona papryka
sok pomarańczowy 1 (świeżo wyciśnięty)

Przepis i sposób przygotowania na: EMALIOWANE udka z kurczaka

Dokładnie wymieszać sok z pomarańczy z olejem,sokiem z cytryny,płynnym miodem,solą,pieprzem,papryką i gorczycą.Umyte i osuszone udka kurczaka ułożyć w salaterce,zalać przygotowanym sosem,zostawić na 10-12 godz.,w tym czasie przewracać mięso,aby się równo zmarnowało.Ułożyć udka w żaroodpornym półmisku,wstawić do nagrzanego piekarnika i piec do miękkości,polewając marynatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.11.2012 13:34
pychotka!;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak