Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik fasolkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
bulion 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
jogurt naturalny 3/4 szkl
śmietana 18 proc 2 łyżki
mięta do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik fasolkowy

1. Fasolkę myjemy, obcinamy końce i kroimy w kawałki. Podsmażamy z cebulą na maśle. Wlewamy bulion. Mieszamy i dusimy ok 25 min.
2. Zupę miksujemy i doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Mieszamy z jogurtem. Dekorujemy śmietana i mięta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 04.12.2013 11:42
z fasolki nie jadłam ale bardzo ją lubię :)
miki47 19.03.2013 10:21
ciekawy przepis
dianix 25.11.2011 11:35
nie pzrepadam za chłodnikami, ale na lata sa dobre
dianix 25.11.2011 11:35
nie pzrepadam za chłodnikami, ale na lata sa dobre
dianix 25.11.2011 11:35
nie pzrepadam za chłodnikami, ale na lata sa dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak