Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowa zapiekanka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso z kurczaka gotowane 30 dkg
makaron 30 dkg
pomidor 30 dkg
masło 2 łyżki
ząbek czosnku
śmietana 1 szklanka
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
sól, pieprz
pestki słonecznika 2 łyżki
ser gouda 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowa zapiekanka

Makaron ugotować,odcedzić i przelać wodą.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić w grube plastry.Mięso pokroić w plasterki.Posiekany czosnek utrzeć z solą,pieprzem,łyżką masła i serem,dodać natkę i śmietanę,dokładnie wymieszać.Żaroodporny półmisek wysmarować masłem,posypać pestkami słonecznika,wyłożyć połową makaronu,ułożyć plastry pomidorów i mięso z kurczaka.Przykryć pozostałym makaronem,polać sosem,wstawić do nagrzanego piekarnika,zapiekać ok. 30 min.Podawać z surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.11.2012 13:35
mniam mniam świetna jeste;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak