Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolkowy bigos

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1 kg
filet z kurczaka 20 dag
kiełbasa 20 dag
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kostki rosołowe 2 szt
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolkowy bigos

1. Fasolkę myjemy, odcinamy końce. Zalewamy małą ilością wody i wkruszamy kostki. Zagotowujemy.
2. Mięso myjemy i osuszamy. kiełbasę i cebule obieramy i wraz z mięsem kroimy w małą kostkę. Smażymy 15 min na oleju. Przekładamy do fasolki. Doprawiamy. Dodajemy koncentrat i liść laurowy. Dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 06.09.2013 22:30
smaczna odmiana
owca441 05.07.2012 20:37
coś innego
owca441 05.07.2012 20:37
coś innego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak