Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik z królika

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler korzeniowy 1/2
pietruszka 1
marchew 1
kości królicze 0,4 kg
królik 0,6 dag
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 4
kasza jęczmienna 3 garście
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik z królika

Do zimnej wody wkładamy koście królicze oraz przodek królika (wcześniej marynowany w (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/138786/marynata-warzywna-do-miesa-kroliczego.html) i gotujemy na wolnym ogniu w osolonej wodzie ok. 1 godziny. W międzyczasie warzywa kroimy w plasterki. Gdy mięso się ugotuje wyjmujemy kości, oddzielamy mięso od przodka i do wywaru dodajemy pokrojoną pietruszkę, marchewkę, seler, cebulę oraz liść i ziele angielskie. Po 30 minutach dodajemy pokrojone mięso, ziemniaki oraz kaszę jęczmienną i gotujemy kolejne 30 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeanette_v 05.05.2012 21:01
Pycha!.
Magdalena1110 14.09.2011 08:01
super
Gosia32
Gosia32 12.09.2011 11:52
jeszcze nie jadłam-super
Sylwia Gałecka 29.07.2022 09:31
Super głupi pomysł
Sarenka 06.09.2011 09:32
Krupniczek bardzo lubie, króliki równiez hodujemy na mieso :) Trzeba bedzie spróbowac
Wafelek2601 09.07.2011 00:29
super
ElizaT 06.07.2011 10:05
lubię podobny
Krystyna32 20.06.2011 00:09
pycha
pacpaw 10.06.2011 11:31
biedne świnki, krówki, kurki, dziki, zające, barany i wiele wiele innych
Sylwia Gałecka 29.07.2022 09:46
+1
tatiana2 10.06.2011 11:02
Biedne króliczki pójdą na rzeź :)
pacpaw 09.06.2011 17:32
sądzę, że dopiero na boże narodzenie będą wyrośnięte :o)
Jolanta_P-S 09.06.2011 16:43
byś podrzucił z jednego króliczka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak