Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 10 dag
jajko 1 szt
mąka 5 dag
smalec do smażenia
sól do smaku
cukier kryształ wg uznania
dżem z czarnej porzeczki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe racuszki

1. Marchewki skrobiemy i myjemy. Ścieramy na tarce o małych oczkach. Mieszamy z jajkiem, mąką, proszkiem do pieczenia i solą.
2. Na patelni roztapiamy smalec. Nabieramy niewielkie porcje masy i smażymy z obu stron. Smarujemy dżemem i posypujemy cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 28.01.2014 06:01
fajny pomysł
Renata22 20.12.2012 22:06
ciekawe, robiłam naleśniki marchewkowe, ale nie racuchy:)
Pacia 30.03.2012 14:53
z marchewki robię ciasto-placków jeszcze nie robiłam-ciekawe
kasienka23 07.11.2011 14:42
ciekawy przepis, szkoda że zdjęcia nie ma

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak