Ryż z marchewką i szynką

Ryż z marchewką i szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż ugotowany

    2 szklanki
  • marchewka gotowana pokrojona w kostkę

    20 dag
  • seler gotowany krojony w kostkę

    5 dag
  • groszek zielony

    15 dag
  • fasolka szparagowa

    10 dag
  • szynka

    30 dag
  • cebula

    1 sztuka
  • bulion warzywny

    0,8 litra
  • pietruszka gotowana

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową oraz groszek zielony gotujemy w 400 ml bulionu,odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy razem.Zalewamy resztą bulionu.Dodajemy posiekaną cebulę.Doprowadzamy do wrzenia,gotujemy, aby bulion odparował.Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę,doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

halina16

03.02.2013 17:14
dobry obiad

Betka

13.11.2012 13:35
ależ smaczny;)

madzialena19

12.11.2011 22:22
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat