Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z marchewką i szynką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż ugotowany 2 szklanki
marchewka gotowana pokrojona w kostkę 20 dag
seler gotowany krojony w kostkę 5 dag
groszek zielony 15 dag
fasolka szparagowa 10 dag
szynka 30 dag
cebula 1 sztuka
bulion warzywny 0,8 litra
pietruszka gotowana 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z marchewką i szynką

Fasolkę szparagową oraz groszek zielony gotujemy w 400 ml bulionu,odcedzamy. Wszystkie składniki mieszamy razem.Zalewamy resztą bulionu.Dodajemy posiekaną cebulę.Doprowadzamy do wrzenia,gotujemy, aby bulion odparował.Dodajemy szynkę pokrojoną w kostkę,doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 03.02.2013 17:14
dobry obiad
Betka 13.11.2012 13:35
ależ smaczny;)
madzialena19 12.11.2011 22:22
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak