Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowa z małosolnych ogórków

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szponder wołowy 40 dag
ogórek małosolny 8 szt
kartofle młode 4 szt.
przyprawa uniwersalna 2 łyżki
śmietana 150 ml
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowa z małosolnych ogórków

1 litr wody zagotować, dodać szponder wołowy, ziele angielskie, liść laurowy i 2 łyżki warzylionu. Gotować do pół miękkości wołowiny. Kartofle obrać ze skórki, pokroić w kostkę, ogórki zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Dodać do zupy, gotować aż wszystko będzie miękkie, na koniec dodać śmietanę, nie gotować. Doprawić pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bejciu24 09.06.2011 16:54
muszę zrobić
Emilia22 09.06.2011 16:46
ale mi narobiłaś smaka...
Jolanta_P-S 08.06.2011 19:24
Ja nie lubię kwaśnej ogórkowej
pacpaw 08.06.2011 19:18
spróbuję taką zrobić na małosolnych

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak