Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra z nutką cytrynową

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tuszka flądry 2 sztuki
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
koperek 2 gałązki
natka pietruszki 2 gałązki
sok z cytryny 2 łyżki
cytryna 1 sztuka
oliwa 3 łyżki
bazylia świeża 2 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra z nutką cytrynową

Sprawioną flądrę skrapiamy cytryną,nacieramy przyprawą do ryb.Odkładamy na godzinę do lodówki.Następnie wkładamy do środka ryby po gałązce przypraw.Skrapiamy oliwą,zawijamy w folię aluminiową.Pieczemy 15-20 minut.5 minut przed końcem pieczenia rybę okładamy plasterkami cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 13.11.2012 13:35
podoba mi się;)
kanu83 10.03.2012 15:59
fajne połączenie
madzialena19 17.12.2011 18:30
smaczna
Halusia 11.06.2011 06:12
Pyszniutka!
Emilia22 23.09.2010 17:06
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak