Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bydyń migdałowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 1/2 szklanki
mąka ziemniaczna 1 łyżeczka
aromat waniliowy kilka kropel
migdały 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Bydyń migdałowy

Zagotowujemy 1 szklankę mleka. Pozostałym mlekiem rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i przelewamy do wrzącego mleka. Migdały obieramy i siekamy, razem z esencją dodajemy do mleka. Mieszamy aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak