Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemny biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 syklanka
jajko 5 sztuk
cukier 1 syklanka
olej 2 lyzki
kakao 2 lzyki
budyń czekoladowz 2 lyzki
proszek do pieczenia 2 lyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemny biszkopt

Jajka bialka oddzielamy od żóŁtek. biaŁka miksujemy z cukrem a żóŁtka mieszamy z proszkiem do pieczenia. do biaŁek dodajemy żóŁtka , make , kakao i budyn. mieszamy wylewamy do wysmarowanej formy pieczemy 30 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 23.04.2012 10:13
fajny
Mati13 21.09.2011 18:48
z olejem nie robiłem
Mati13 21.09.2011 18:48
z olejem nie robiłem
MAR3STA 13.07.2011 00:09
fajny biszkopt
Natalia36 02.07.2011 13:36
Świetny;-) mi niestety nigdy nie wychodz;-(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak