Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziemniakami i serem topionym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
serek topiony 2 sztuki
cebula 1 sztuka
sól 1 szczypta
śmietana 0,5 litra
mąka 1 kg
sól do smaku 1 szczypta
pietruszka zielona 2 łyżki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniakami i serem topionym

Ziemniaki ugotować, podstudzić, zmielić przez maszynkę. Dodać ser i doprawić do smaku. Cebulę pokroić drobniutką kostkę i usmażyć na złoty kolor. Pietruszkę zieloną opłukać, wysuszyć i drobniutko posiekać. Doprawić do smaku i wymieszać dokładnie.

Ciasto zarobić z mąki i śmietany, wykrawać okrągłe placuszki, napełnić farszem, zlepić. Gotować w osolonej wodzie.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 20.01.2012 19:42
bardzo dobre
Rique 06.08.2011 09:14
świetne
Anna141
Anna141 23.07.2011 11:44
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak