Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernikowe babeczki na parze z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 150 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 50 gramów
jogurt 100 gramów
olej 1 łyżka
rodzynki 3 łyżki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe babeczki na parze z rodzynkami

W jednym naczyniu wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę i cukier, a w drugim połączyć ze sobą jajka, jogurt, olej. Masę jajeczną wlać do mąki i delikatnie wymieszać. Dodać rodzynki. Tak przygotowane ciasto rozlać do aluminiowych foremek i umieścić je w naczyniu do gotowania na parze lub w zwykłym garnku z podstawką do gotowania na parze. Można podawać na ciepło lub schłodzone. Dodatki można dowolnie zmieniać - dodawać owoce, bakalie, warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak