Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w liściach z kiszonej kapusty

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 główki
ryż 1 kg
mięso mielone 1 kg
cebula 4 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
tłuszcz 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w liściach z kiszonej kapusty

Kiszone główki kapusty gotować ok godziny., odcedzić ponownie zalać wodą i gotować jeszcze 15 minut. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na dużej ilości tłuszczu. Wypłukany ryż sparzyć ok. 10 minut, doprawić solą i pieprzem, dodać cebulę wraz z tłuszczem, na którym była smażona oraz mięso mielone. Całość wymieszać dokładnie.
Farsz nakładać na liście kapusty, dokładnie zawijać i układać liście w rondlu. Dusić gołąbki na wywarze z kości aż będą miękkie.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.09.2011 18:34
słyszałam tylko o takich gołąbkach ale jeszcze nie jadłam:)
Kasia73 30.06.2011 07:43
pyszne gołąbki, jako że jestem fanką gołąbków każde wydają się być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak