Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z rabarbarem i bezą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 15 dag
mąka ziemniaczana 3 łyzki
masło 10 dag
cukier 10 dag
żółka 4 sztuki
cukier waniliowy 1 op
mleko 6 łyzek
rabarbar 70 dag
białko 4 sztuki
cukier 20 dag
budyń waniliowy 1 łyżka
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z rabarbarem i bezą

Rabarbar myjemy i ściagamy z niego skórkę.Kroimy w drobne kawałki i zasypujemy 4 łyżkami cukru.Odstawiamy na godzinę aby puścił sok.

Zpodanych składników zagniatamy ciasto.Wykładamy nim dno wyłożonej papieram formy.

Rabarbar odsączamy i układamy na cieście.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25 minut.W tym czasie ubijamy 4 białka z cukrem i łyżką budyniu w proszku.Wykładamy pianę na podpieczone ciasto,posypujemy płatkami migdałowymi i wstawiamy jeszcze na 30 minut do piekarnika.

Najlepiej sie kroi,gdy jest dobrze przestudzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.03.2012 10:24
super
cukiereczek 14.06.2011 06:30
ale extra ciacho
Agnieszka_B 13.06.2011 20:13
Wygląda pysznie. Do zrobienia, koniecznie!
aginaa 13.06.2011 17:34
pyszne
artur7 12.06.2011 12:01
uwielbiam
Babciagramolka 08.06.2011 17:06
Akurat na sezon - lubię rabarbar
iziona 08.06.2011 13:45
Uwielbiam rabarbar,a to ciacho wygląda powalająco.
agnieszka137 08.06.2011 13:25
Niezłe ciacho!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak