Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bezowa pianka z kiwi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białka jajek 3 szt
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier puder 1/2 szk
ocet 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 op
kiwi 2 szt
tłuszcz do formy
bita śmietana
sól
woda zimna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bezowa pianka z kiwi

Białka ubić ze szczyptą soli na pianę. Do piany dodać wodę, cukier, ocet, mąkę i cukier waniliowy, ciągle ubijając. Ciasto przełożyc do wysmarowanej tłuszczem formy i piec w temp. 160 stopni do lekkiego zarumienienia. Przed podaniem udekorować pokrojonym kiwi oraz bitą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

junox 04.09.2013 20:27
pyszny deser
olkaaa 23.04.2013 07:39
zapowiada się ciekawie
alaaa 28.05.2012 20:32
bezowe deserki są pyszne
AgaS10 15.01.2012 13:03
świetny deser:)
Aneta2604 13.11.2011 11:21
mniam
radek305
radek305 08.06.2011 15:01
smaczne
szyba 08.06.2011 09:31
smakowite
Magdalena1110 08.06.2011 07:48
fajne
Ania67 08.06.2011 00:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak