Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy prosty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 500 gram
koncentrat pomidorowy 2 Łyzki
śmietana 12% 200 mililitrów
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
cebula biała 1 sztuka
Marynata do mięs klasyczna Prymat do miesa

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy prosty

mieso myjemy , kroimy w kostke, zalewamy marynata. odstawiamy na 2 godziny. nastepnie obieramy i kroimy cebule w kostke. Na rozgrzanym oleju smazymy mieso z cebula. podlewamy szkalnka wody i dusimy 30 minut. znowu dolewamy szklanke wody . dodajemy koncentrat i dusimy. dodajemy smietane, doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 04.11.2011 15:41
super
Henryka2 08.06.2011 20:37
Przybliżyłam, nie znalazłam!
maryśka 08.06.2011 15:18
tak jest na pewno, wystarczy przyblizyc
SmacznaPyza 08.06.2011 12:30
czy w tej potrawie na zdjęciu na pewno jest mięso? sorry, że pytam, ale nie widzę....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak