Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka paprykowo -mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dag
papryka czerwona 3 szt
papryka żółta 3 szt
pietruszka zielona 1 natka
mozzarella 10 dag
olej do smażenia 1 łyżka
boczek wędzony 5 plastrów
jajko 1 szt
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka paprykowo -mięsna

Z umytej papryki powycinać gniazda nasienne , a następnie pokroić ją na duże kawałki.
Mięso wymieszać z posiekanym tymiankiem i jajkiem.Doprawić do smaku.
Zaroodporne naczynie wyłożyć folią i posmarować olejem.Następnie na dno wyłożyć papryke, a na boki plastry boczku.Rosetrzeć na paprycę połowę mięsnej masy.Na wierzch nałozyć pokrojoną w kostkę mozzerellę , a na nią pozostałą część mięsa.Całość zapiekać w temperaturze 200stopni około pół godziny. Po wyciągnięciu udekorować świeżą natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak