Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placuszki z selerów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

selery 80 dkg
mleko 1 szklanka
cebula 2 szt
margaryna 1 łyżka
jajko 2 szt
mąka 2 łyżki
sól do smaku
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: placuszki z selerów

Selery oczyszczamy,obieramy i płuczemy,zalewamy wrzącą osoloną wodą z mlekiem,gotujemy pod przykryciem,odcedzamy i ścieramy na tarce.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę,podsmażamy nie rumieniąc,mieszamy ze startymi selerami,żółtkami i ubitą z białek pianą,przesypując mąką.Doprawiamy do smaku.Kładziemy łyżką placuszki na gorący tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 08.06.2011 06:50
fajny przepis
iza15 07.06.2011 22:30
superowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak