Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lekka frittata z cukinią i szczypiorem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 0,5 szt
szczypior gruby 2 łyżka
jajko 2 szt
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
tymianek 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: lekka frittata z cukinią i szczypiorem

Cukinię pokroić w plastry, posypać solą, pieprzem i tymiankiem. Obsmażyć na oliwie, aż się lekko zrumieni. Dodać pokrojony szczypior i chwilkę razem smażyć. Posypać sporą ilością ziół prowansalskich. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać sól i pieprz, zalać cukinię na patelni i smażyć aż się zetną (trzeba troszkę „podziurawić” masę – wtedy lepiej się zetnie). Można wstawić pod grill w kuchence aby wierzch się zrumienił.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 30.08.2011 12:23
Bardzo apetyczna potrawa.
FAFIK 20.06.2011 22:00
Pychota!
cukiereczek 13.06.2011 09:56
super wygląda
SmacznaPyza 08.06.2011 12:31
bardzo ciekawa - i myślę, że w najbliższym czasie wypróbuję takie danie
Nina7 08.06.2011 08:20
Ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak