Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki nadziewane wędliną

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 12 szt
cebule 2 szt
pieczarki 7 szt
tłuszcz 2 łyżki
jajko
natka pietruszki
kiełbasa 15 dkg
sól
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki nadziewane wędliną

Ziemniaki myjemy,obieramy i płuczemy,następnie wydrążamy środki specjalną łyżeczką,pozostawiając grube ścianki.Zalewamy je wrzącą osoloną wodą i gotujemy 6 min,wyjmujemy i posypujemy przyprawami.Cebulę i pieczarki oczyszczamy i drobno kroimy,smażymy i łączymy z serem,jajkiem,posiekaną natką pietruszki i pokrojoną w kostkę wędliną.Doprawiamy do smaku.Napełniamy ziemniaki układamy w naczyniu skrapiamy wywarem z gotowanych ziemniaków i dusimy do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.12.2011 12:02
pomysłowe, musze je spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak