Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec domowy z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
cienka kiełbasa 1/2 kg
sól
pieprz
cebula 1 szt
jabłko kwaśne kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec domowy z kiełbasą

Słoninę pokroić, usuwając wcześniej skórę. Następnie zmielić w maszynce do mięsa i przełożyć do garnka. Stopić na małym ogniu ciągle mieszając. Kiełbasę oraz cebulę obrać i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać do słoniny pod koniec topienia. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, a następnie dodać do smalcu, kiełbasy i cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Całość trzymać jeszcze kilka minut na wolnym ogniu. Smalec ostudzić od czasu do czasu mieszając, tak aby cała masa była jednolita. Smalec przełożyć do glinianego naczynia lub słoika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 20.06.2011 15:33
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak