Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy russedesert

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 300 ml
kasza manna 60 g
mleko 250 ml
jajko 1
cukier 1 łyżka
cukier waniliowy 1,5 łyżeczki
mąka kukurydziana 0,5 łyżeczki
syrop malinowy 300 (gęsty)

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy russedesert

Masa malinowa:
Wodę i sok (dla mnie 300ml okazało się za dużo, deser jest trochę za słodki, następnym razem dodam trochę mniej syropu, jakieś 200ml) wlać do garnka i zagotować. Do gotującego się napoju wsypać kaszę i ciągle mieszając gotować przez 10minut.
Ostudzić. Gdy będzie już zimne (i gęste) ubić na piankę i wlać do salaterek.

Masa mleczna:
Mleko zagotować. Jajko, cukier, cukier waniliowy i mąkę zmiksować i wlać do gotującego się mleka. Dokładnie wymieszać i chwilę podgotować. Odstawić do ostudzenia. Chłodne wlać do salaterek, na masę malinową.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak