Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 500 g
przecier pomidorowy 1 łyzka
cebula 1 łyzka
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 sztuka
kasza jęczmienna 400 g
pieprz do smaku
sól do smaku
koperek do smaku
marchewki 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą

Cebule kroimy i podsmazamy na oleju, dodajemy pokrojone mieso i smazymy na brazowo. Podlewamy woda i dusimy ok. 30 min. Nastepnie dodajemy pokrojone drobno marchewki i dusimy kolejne 30 min. Pod koniec dodajemy przecier i doprawiamy do smaku. Kasze gotujemy i wykladamy na talerze, podajemy z kasza, posypujemy koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 31.08.2011 00:29
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak